• AGENDA
  • - Qui Som
  • - Punt de Trobada
  • Xocolata i Contes (icon menu)

sèrie 2023

Àlex Susanna i Nadal

ÀLEX SUSANNA i NADAL (BARCELONA, 12 DE SETEMBRE, 1957)

PROSISTA

Susanna és poeta, gestor cultural, editor, traductor i professor universitari. Ha dirigit el Festival de Poesia de Barcelona (què el mateix habia fundat), el departament de cultura d l'Institut Ramon Llull i la Fundació Caixa de Catalunya. La seva tasca ha estat reconeguda amb premis literaris com: El Carles Riba de poesia o el Josep Pla de narrativa. La seva obra s'ha traduit a diversos idiomes.

Continuar llegint

Imprimeix

Francesc Parcerisas i Vázquez

FRANCESC PARCERISAS I VÁZQUEZ (BEGUES, 30 DE NOVEMBRE, 1944)

ASSAGISTA

Poeta, traductor i crític literari. Llicenciat en filosofia i doctor en teoria de la traducció per la Universitat Autònoma de Barcelona. Es va llicenciar en Filosofia (1961-1966) en la Universitat de Barcelona i va fer de lector d'espanyol en la Universitat anglesa de Bristol (1969-1972). És doctor en Teoria de la Traducció per la Universitat Autònoma de Barcelona (1997).

Continuar llegint

Imprimeix

Màrius Sampere i Passarell

MÀRIUS SAMPERE I PASSARELL  (BARCELONA, 28 DE DECEMBRE, 1928 - BARCELONA, 26 DE MAIG, 2018)

MODERNISTA

Autodidacta i gran lector de poesia en diversos idiomes, va cursar estudis superiors de música i va ser director d'un dels grups de la “Nova cançó” entre 1963 i 1976 pel qual va compondre lletres i cançons. Màrius Sampere i Passarell va ser un poeta català. Fill d'un home tenaç, campió d'escacs i amb una forta vinculació al país, i d'una dona sensible, delicada i culta.

Continuar llegint

Imprimeix

Peré Rovira i Planas

PERÉ ROVIRA I PLANAS (TARRAGONA, 16 DE JULIOL, 1947)

PROSISTA

És un poeta, novel·lista, assagista i traductor català. Doctorat en filologia, és professor emèrit de la Universitat de Lleida, on ha treballat durant més de trenta anys impartint assignatures de poesia moderna. Darrerament, hi dirigeix l'Aula de Poesia i la col·lecció «Versos». També col·labora amb el Màster de Creació Literària de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Continuar llegint

Imprimeix

Marta Pessadorrona i Artigues

MARTA PESSARRODONA I ARTIGUES  (TERRASA, 18 DE NOVEMBRE, 1941)

ASSAGISTA

Marta Pessarrodona va nèixer a la localitat de Terrassa, Barcelona l'any 1941. Escriptora amb una llarga trajectòria en llengua catalana, ella es defineix principalment com a poetessa, però a més ha conreat els camps de l'assaig i la narració curta. També ha traduït a autores tan emblemàtiques com Doris Lessing, Virginia Woolf o Susan Sontag. L'any 1997 va rebre la Creu de Sant Jordi i, el 2011, el Premi Nacional de Cultura. El 2013 l'Ajuntament de Terrassa li va atorgar la Medalla de la Ciutat i el 2019 va ser guardonada amb el Premi d'Honor dels Lletres Catalans.

Continuar llegint

Imprimeix

Peré Guimferrer i Torrens

PERÉ GIMFERRER I TORRENS (BARCELONA, 22 DE JUNY, 1945)

SURREALISTA

És un poeta, prosista, crític literari i traductor català. La seva obra literària està composta tant d'obres en català com en castellà. Va ser triat membre de la Reial Acadèmia Espanyola l'any 1985. Va estudiar dret i filosofia i lletres a la Universitat de la seva ciutat natal, Barcelona.

Continuar llegint

Imprimeix

Joan Margarit i Consarnau

JOAN MARGARIT I CONSARNAU  (LLEIDA, 11 DE MAIG, 1938 - BARCELONA, 16 DE FEBRER, 2021)

PROSISTA

Va ser un poeta i arquitecte català. Com a arquitecte, va ser catedràtic de l'Escola d'Arquitectura de Barcelona (Universitat Politècnica de Catalunya) i va participar en la construcció de la Sagrada Família. Com a poeta, va escriure tant en català com en espanyol.

Continuar llegint

Imprimeix

Medios

  • iRCG
  • RAB
  • EXTERIOR.CAT

Exposicions (català)