• AGENDA
  • - Qui Som
  • - Punt de Trobada
  • Xocolata i Contes (icon menu)

sèrie 2021

Salvador Espriu i Castelló

SALVADOR ESPRIU I CASTELLÓ (SANTA COLOMA DE FARNERS 1913 -  BARCENOLA 1985)

SIMBOLISTA, POSTGUERRA

Poeta i escriptor en llengua catalana que, partint d'una concepció tràgica de la condició humana, va cantar en clau mítica una epopeia del poble català, obligat, en el missatge del poeta, a preservar els seus senyals d'identitat culturals, i especialment la llengua, enfront de la injustícia.

Continuar llegint

Imprimeix

Josep Carner i Puig-Oriol

JOSEP CARNER I PUIG-ORIOL (BARCELONA 1884 - BRUSSELS 1970)

NOUCENTISTA

Poeta, periodista, autor de teatre i traductor. És també conegut com el príncep dels poetes catalans. En les seves poesies la tradició clàssica i futuristica de Petrarca amb el seu talent individual li permet aconseguir una perfecció gramatical i jugar molt amb la llengua. Uneix totes les tradicions però està més pròxim a la didàctica del segle XVIII.

Continuar llegint

Imprimeix

Narcis Comadira i Moragriega

NARCIS COMADIRA I MORAGRIEGA (GIRONA 1942)

CLÀSSICA, RENAIXENTISTA

Escriptor en llengua catalana. La seva obra poètica, caracteritzada pel rigor mètric i lingüístic, té un caràcter introspectiu i gira al voltant dels temes de l'amor, de la memòria i de la mort. En 1981 va reunir la seva obra completa sota el títol La llibertat i el terror.

Continuar llegint

Imprimeix

Joan Salvat-Papasseit

JOAN SALVAT - PAPASSEIT (BARCELONA 1894 - BARCELONA 1924)

AVANTGUARDISTA

Poeta, màxim representant del futurisme en la literatura en llengua catalana. Conegut com a poeta d'avantguarda, també va desenvolupar una prolífica activitat com a redactor d'articles de crítica social en castellà i en català, en simpatia amb els corrents anarquistes i socialistes de l'època. Avui dia, és considerat com un dels escriptors catalans més importants del segle xx.

Continuar llegint

Imprimeix

Blai Bonet i Roig

BLAI BONET I ROIG (SANTANYÍ 1926 - SANTANYÍ 1997)

ANARQUISTA, RUPTURISTA

El poeta que fascina als joves. La seva escriptura és una poesia de la vitalitat, del cos, amb aspiració espiritual. L'obra no va encaixar en temps de realisme social i rígides normes lingüístiques.

Continuar llegint

Imprimeix

Joan Oliver i Sallarès

JOAN OLIVER I SALLARÈS (SABADELL 1899 - BARCELONA 1986)

AVANTGUARDISTA

Poeta, dramaturg i prosista en llengua catalana conegut també pel seu pseudònim Pere Quart. Fill d'una família de l'alta burgesia industrial de Sabadell, Joan Oliver va estudiar el batxillerat en l'Escola Pia de la mateixa localitat, i entre 1916 i 1921 es va traslladar a Barcelona per a estudiar la carrera de Dret.

Continuar llegint

Imprimeix

Medios

  • iRCG
  • RAB
  • EXTERIOR.CAT

Exposicions (català)